Je manuscript is klaar...

wij evalueren en maken een rapport

Je verhaal – roman, jeugd- of non-fictie boek – is af. Na tientallen keren overlezen kom je niet veel verder meer. Een intensieve redactie vind je iets voor een later stadium of wordt je te kostbaar. Laat je manuscript lezen door een ervaren redacteur en verbaas je erover wat een ander uit jouw tekst weet te halen. Je krijgt een schriftelijk leesrapport dat ingaat op stijl, taalgebruik, structuur, consistentie, karakterontwikkeling, plot, opbouw en wat er verder maar aan de orde kan komen met betrekking tot de vorm en de inhoud, zoals dialogen of – bij non-fictie – de toegankelijkheid. Je krijgt tevens een realistische inschatting van de kwaliteit en de mogelijkheden van je manuscript.

Het gaat om een soort scan van je werk, waarna je zelf met frisse moed weer aan het werk kunt. Met behulp van de opbouwende kritiek uit rapport, kun je een slag maken in de verbetering van je manuscript, al blijft het een zelfhulppakket-optie, waarbij je verder geen persoonlijke begeleiding ontvangt zoals bij coaching of redactie.

Over Jacqueline Zirkzee

Jacqueline Zirkzee

Jacqueline Zirkzee is zelf schrijver en weet precies waar schrijvers mee worstelen. Ze redigeert young adultboeken, romans voor volwassenen in uiteenlopende genres, populairwetenschappelijke uitgaven, zelfhulpboeken voor uitgeverijen en het werk van particuliere schrijvers. Kijk ook eens bij persoonlijke schrijfcoaching als je denkt dat een intensievere samenwerking iets voor jou is: in een persoonlijk gesprek wordt je grondig geredigeerde manuscript pagina voor pagina doorgenomen.

Jacqueline Zirkzee debuteerde in 2001 bij uitgeverij Conserve met het bijna zeshonderd pagina’s tellende epos Mykene, dat veel lovende recensies ontving. Haar tweede roman, het Boek van Tristan en Isolde, werd binnen een jaar herdrukt en is onlangs vertaald in het Engels als The Book of Isolde. Haar derde roman, Het Heksenhuis, over de heksenwaan in de zeventiende eeuw, betekende haar doorbraak als serieus auteur. In 2010 zag de verhalenbundel Eva’s dochter het licht. De novelle uit deze bundel werd ook los uitgebracht als YA novelle. Haar laatstverschenen roman voor volwassenen is Reimer, over de vroege jaren van de VOC en de opkomst van de medische wetenschap.

Als zelfstandig professional op schrijfgebied deed ze ervaring op als auteur, redacteur en ghostwriter. Ze schreef en redigeerde o.m. voor Uitgeverij Callenbach, De Goeij Management en Advies, Equilibrium therapie en training, Flevodruk, Uitgeverij Kok, Uitgeverij Palmslag, Preusting Media,.Stichting Beeld voor beeld, Uitgeverij Conserve, Uitgeverij Delubas, Geluk Uitgeefprojecten, Uitgeverij Noordhoff, Uitgeverij Parelz, Uitgeverij VUGA. Ze is actief als schrijfcoach en verzorgt workshops schrijven en presentaties op aanvraag.

Praktisch

  • 350 euro ex btw bij een manuscript van niet meer dan 50.000 woorden.
  • Is je manuscript langer? Vraag een prijsindicatie op.

Contactformulier

Jacqueline Zirkzee